23 Temmuz 2015 Perşembe

, , , , , ,   |  No comments  |  

SİHİRLİ KADINLAR...




İşleri başlarından aşkın kadınlar görürüz ki bakımlı hallerinden hiç bir şey kaybetmemişlerdir. Kimdir bu kadınlar sihirli değnekleri mi vardır ? hep düşünürüz. Var mıdır sırları elbette vardır. Bunun için söylenmiş bir söz bile vardır. Sihirli değneğim yok ama bende bilirim birkaç numara.
 Gelelim şu bir kaç numara kısmına :)

YUMUŞAK BİR TEN

Kurumuş bir tene sahipseniz bakımlı olduğunuzu iddia edemezsiniz. Özellikle sık duş almaktan ya da değişen hava koşullarından cildimiz çabucak kurur. Sadece elleriniz ve yüzünüze önem vererek bu iş olmaz vücudunuzu da düşünmelisiniz. Bunun için pek vaktiniz yoksa eğer pratikçe kullanılan duşta vücut kremlerini deneyebilirsiniz. Islak vücutta daha kolay sürüldüğünden ve daha fazla nemi hapsettiğinden kesinlikle işinize yarayacaktır. Henüz öyle bir kreminiz yoksa bebek yağlarından da faydalanabilirsiniz.


MAKYAJ 

Önce şu tabuyu yıkmak isterim ki makyajlı kadın bakımlı kadın demek değildir. Eğer makyajını temizlemeden yatanlardan ise bu kadın kesinlikle bakımlı değildir.

Özellikle işe giden kadınlar her gün makyaj yapmak zorunda kalabiliyorlar. Ben bunu tercih etmiyorum ama yapmadığı zaman kendini kötü hissedenler de yok değil. Önemli olan ve birinci kural cilttir.Temizlemiş ve güneşten koruyucu nemlendiricinizi sürmüş iseniz yapmanız gereken yüzünüzdeki renk tonlamalarını eşitlemek için ince yapıda bir fondöten kullanmaktır. Küçük kusurların kapatılması size iyi gelecektir.
Göz altları, eğer teninizin tamamıyla bir alıp veremediğiniz  yoksa sadece göz altlarına kapatıcı uygulayabilirsiniz. Göz altları önemlidir yorulmuşluğunuzu ele verir.Bakışları canlandırmak için rimele başvurulabilir örneğin şeffaf rimeller günlük kullanım için pratiktir ve akma derdi olmadığından gün boyu rahat etmenizi sağlayabilir.
Allık, en çok yapılan makyaj hatasıdır allık aşırıya kaçıldığında aşırı komik durur ve kötü bir görüntüye yol açar.Kararını bilmekte fayda var.
Tercihinize göre ruj ya da parlatıcı kullanabilirsiniz.Ve tabi gözlerde tatlı bir parlaklık için açık renklerde far.Tüm bu saydıklarımı aynı anda sürmenize gerek yok ne de olsa  size ne yakıştığını yine kendiniz bilirsiniz.



SAÇLAR

Saç bakımı önemlidir bir kadın için.Duşa girmeden önce kullanacağınız bir maske pratik bir bakım sağlayabilir.Örneğin ben faydalı yağların oluşturduğu bir karışım hazırladım ve onu kullanıyorum.

Duşa girmeden 45 dk önce uygulayabilir o sırada yapmanız gereken bir işi bitirebilirsiniz.
Saç şekillendirme konusunu dert etmeyin çünkü moda doğal görünümlü saçlar. :) Hiç bir şekle girmediğini düşünüyor yada değişiklik yapmak istiyorsanız modası geçmeyen saç bantları eşarplar ile gününüzü kurtarabilirsiniz. 



EL AYAK TIRNAK BAKIMI

Belki de en önemli detaydır el ayak bakımı.Eğer manikür pedikür yaptıracak vaktiniz yoksa tv izlerken zaman değerlendirmesi yapabilirsiniz.Asla bahanelere sığınıp bunu ihmal etmeyin ojelerinin yarısı çıkmış bir görüntüyle dolaşmayı kim ister ki.Günlük hayatınızda açık renkleri tercih edebilirsiniz açık renk ojeler koyu renge göre hatayı gizlemeye müsaittir. Kadınların en büyük şikayetlerinden biri de alelacele sürmek zorunda oldukları koyu renk ojenin bozulmasıdır. Bunun için 60 sn ye de kuruyan ojeleri tercih edebilirsiniz. Fazlasıyla işe yaradığını göreceksiniz. Daha garantici bayanlar onları yanlarında taşıyorlar asetonla birlikte. :)
Bakım için en çok atlanan ve boşlanmış yer ayaklarımız dır. Ayaklarınızın temizliği önemlidir. Bu yüzden sıkça yıkamak ve nemlendirmekte fada var. Çatlamış ve kurumuş bir topuk görüntüsüne sahip olmamak için gece yatmadan önce nemlendirici kullanmayı alışkanlık haline getirmekte fayda var.
Bunun için ayaklara özel olan kremleri kullanabilirsiniz. Ve son olarak ayaklarımızı da güneşten korumalıyız aksi taktirde giydiğiniz ayakkabının izi çıkabilir ve hiçte hoş olmayan bir görüntüyle karşılaşabilirsiniz.



DİŞLER

Çok güzel görünüyor olabilirsin.Saçların harika, kıyafetin ayakkabıların,makyajın ama gülümsediğinde dişlerin temiz görünmüyorsa bitmiş demektir.Çok önemlidir dişler.Karşılıklı diyaloglarda ilk dikkat çeken yerdir.Çok muntazam dişlerin olmayabilir,yamuk bile olabilirler. Bu bir kabahat değildir ancak temiz değiller ise karşı tarafta bıraktığınız intiba da o derece kirli olacaktır.
Öyle büyük şeyler değil sadece düzen ister dişler. Düzenli fırçalamanız ağız bakım suları ve diş ipi kullanmanız yeterlidir.  











0 yorum:

Yorum Gönder